Gå direkt till innehåll
​Polarbröd: ”det konventionella jordbruket måste fasas ut”

Nyhet -

​Polarbröd: ”det konventionella jordbruket måste fasas ut”

Igår publicerade Göteborgs-Posten en debattartikel om det absoluta behovet att ställa om det konventionella jordbruket till ett ekologiskt kretsloppsbaserat jordbruk. Artikeln är underskriven av Polarbröds styrelseordförande Anna Borgeryd, Artur Granstedt docent i ekologiskt lantbruk vid SLU, Markus Larsson doktorand miljöstrategisk analys vid KTH och Saltå Kvarns Vd Johan Ununger. För Polarbröd är detta ett led i hållbarhetsarbetet för koncernen och arbetet för att nå visionen - att skapa möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer.

”Vi har inte råd att blunda för att maten och jordbruket i dag står för en avgörande belastning på klimatet. Men dessa erbjuder även en av de allra största möjligheterna att nå klimatmålen. Men då krävs en övergång till ett ekologiskt kretsloppsbaserat jordbruk”, Artur Granstedt, docent i ekologiskt lantbruk vid SLU.

Läs hela debattartikeln här:
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2920507-konventionella-jordbruket-maste-fasas-ut

Artur Granstedt har i över 50 år tagit strid för ett ekologiskt kretsloppsjordbruk, i Sverige och i världen och utsågs till vinnare av Polarbröds Utstickarpriset 2015. Utstickarpriset som instiftades 2012 är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg. Människor som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kristin Simonsson

Kristin Simonsson

Presskontakt Kommunikatör +46 10 450 60 24
Helena Rönnmark

Helena Rönnmark

Presskontakt Kommunikationschef +46 10 450 60 04

Relaterat innehåll